De beste manier om je afval te verminderen en de planeet te helpen

Het is geen geheim dat onze planeet in de problemen zit. We behandelen het al jaren slecht en de effecten beginnen eindelijk zichtbaar te worden. Als we onze planeet en onszelf willen redden, moeten we serieuze veranderingen doorvoeren. Een van de beste manieren om dat te doen, is door ons afval te verminderen.

Afval verminderen om de planeet te helpen

Verspil de natuur niet

Afval is niet alleen een probleem omdat het lelijk of onhandig is. Het is een probleem omdat het onze planeet schaadt. Elke dag produceren we miljarden kilo's afval, en het meeste komt op stortplaatsen of in de oceaan terecht. Dat afval veroorzaakt allerlei problemen - van klimaatverandering tot verzuring van de oceaan - en het wordt alleen maar erger als we er niets aan doen.

Maar je afval verminderen hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Er zijn tal van kleine veranderingen die je kunt doorvoeren die een grote impact hebben op het milieu.

Hoe kun je helpen?

Hier zijn een paar tips om je afval te verminderen en de planeet te helpen:

#1 Breng je eigen boodschappentassen mee naar de winkel
De meeste winkels bieden tegenwoordig herbruikbare tassen aan en die zijn een stuk beter voor het milieu dan plastic tassen. Bovendien bespaar je op de lange termijn geld doordat je niet elke keer dat je gaat winkelen nieuwe tassen hoeft te kopen.

# 2 Stop met het gebruik van wegwerprietjes
Wegwerprietjes zijn een van de grootste bronnen van plasticvervuiling in de oceaan, dus als je ze kunt weggooien, doe je het milieu een groot plezier. Probeer in plaats daarvan een herbruikbaar rietje, of drink gewoon rechtstreeks uit het glas of de doos.

# 3 Recycle zoveel mogelijk
Recycling lijkt misschien gezond verstand, maar veel te veel mensen doen het nog steeds niet. Als elke persoon in Amerika slechts één blikje per dag zou recyclen, zou dat genoeg energie besparen om 2 miljoen huishoudens van stroom te voorzien. Zorg er dus voor dat je alles recyclet: papier, plastic, metaal en zelfs glas.

Extra leestip om te helpen: Het beschermen van diersoorten

# 4 Composteer je etensresten
Organische materialen zijn goed voor meer dan 25% van het stortafval, dus composteren is een geweldige manier om jouw bijdrage aan dat aantal te verminderen. Je kunt gemakkelijk een compostbak in je achtertuin plaatsen, of zelfs een compostbak met wormen gebruiken als je weinig ruimte hebt.

#5 Informeer jezelf en anderen over afvalvermindering
Hoe meer mensen weten hoe belangrijk het is om afval te verminderen, hoe groter de kans dat ze zelf actie ondernemen. Verspreid het bewustzijn door dit artikel te delen met

We moeten allemaal ons steentje bijdragen aan het verminderen van afval als we onze planeet willen redden. Het lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar het is niet onmogelijk. Er zijn tal van kleine veranderingen die we kunnen doorvoeren die een grote impact zullen hebben. Dus laten we allemaal beloven om ons afval te verminderen en de planeet te helpen!

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens